Proces produkcji soków naturalnie mętnych zaczyna się od wysypania owoców do wanny myjki. Elewator transportuje je w stronę młynka, podczas tego transportu owoce myte są za pomocą dysz płaskostrumieniowych. Czyste owoce trafiają do rozdrabniacza. Owoce w postaci pulpy są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące owoce. Po pierwszym wyciśnięciu prasowany materiał trafia poprzez wałek zwrotny do następnego ( mniejszego) wałka prasy (PT-1000) i ponownie poddawany jest prasowaniu. Materiał z którego wyciśnięty jest sok zostaje zgarnięty z taśmy poprzez zgarniak końcowy, w ten sposób zostaje usunięty z prasy. Wyciśnięty sok przechodzi przez taśmę sitową i trafia do wanny zbiorczej soku z której jest wypompowywany do zbiornika buforowego pasteryzatora ( PRO-500). Sok za pomocą pompy obiegowej transportowany jest do wymiennika rurowego, gdzie następuje podgrzanie go do temperatury pasteryzacji (78-85). Końcowym etapem jest rozlanie soku do worków bag-in-box, które po ostudzeniu są umieszczane w kartonach.